Vrijwilligers kunnen ervoor zorgen dat u toch nog op allerlei plekken kunt komen, ook al bent u slecht ter been. Ze kunnen u een keer naar familie brengen bijvoorbeeld, of naar een doktersafspraak. Of u regelt voor een dag een rolstoelauto via een vrijwilligersorganisatie.

Vrijwillige vervoersdiensten

Hulp van vrijwilligers kan een uitkomst zijn als u af en toe vervoer nodig heeft. Misschien is er bij u in de buurt wel een speciale busdienst voor ouderen of mensen met een beperking. Een vrijwilliger brengt u dan bijvoorbeeld naar familie of vrienden, naar de supermarkt of naar een doktersafspraak. Vaak moet u zo'n bus van tevoren reserveren en betaalt u een (kleine) bijdrage. U kunt bij het sociale team van de gemeente Oosterhout of de lokale welzijnsorganisatie navragen wat de mogelijkheden zijn.

Daarnaast is op steeds meer plekken in Nederland ANWB AutoMaatje actief. Bij deze vervoersdienst gebruiken lokale vrijwilligers hun eigen auto om u naar uw plek van bestemming te brengen. U betaalt een kleine bijdrage. Op de website van de ANWB kunt u zien of AutoMaatje al bij u in de buurt rondrijdt.

Rolstoelvervoer

Er zijn vrijwilligersorganisaties die vervoer kunnen regelen speciaal voor mensen die in een rolstoel zitten. Bij vereniging de Zonnebloem kunt u een Zonnebloemauto huren, bijvoorbeeld voor een dagje uit. Dit is een auto met plek voor een rolstoel of scootmobiel. Iemand nodig die de auto bestuurt? U kunt bij de Zonnebloem om een vrijwillige chauffeur vragen. Kijk voor meer informatie over de Zonnebloemauto op de website van de Zonnebloem.

Veel lokale afdelingen van het Rode Kruis bieden vervoer aan voor mensen met een ziekte of een beperking. Vrijwilligers brengen u dan naar sociale of culturele activiteiten, of vervoeren u van en naar een zorginstelling.

Activiteiten met vervoer

Soms organiseren vrijwilligersorganisaties activiteiten voor mensen met een beperking, inclusief halen en brengen naar de plek van de activiteit. Als u graag eens mee zou willen doen met hun activiteiten, dan hoeft het vervoer in ieder geval geen probleem te zijn.

Bekijk de agenda voor een overzicht van activiteiten bij u in de buurt. Misschien zijn er activiteiten bij waar het vervoer bij is inbegrepen.

Een vrijwilliger vinden

Kijk op de pagina vrijwilliger nodig voor meer informatie over het zoeken van een vrijwilliger in uw buurt.

Hulpaanbod

Personenvervoer door vrijwilligers

Zonnebloemauto (landelijk)

Flexibel, aangepast en betaalbaar rolstoelvervoer. De...

vervoersvoorziening / deeltaxi / gebruikskosten eigen auto

Collectief vervoer (Deeltaxi)   De deeltaxi is een...

Organisaties

De Zonnebloem

De Zonnebloem - Oosterhout

 06-29 29 70 46 zonnebloem.nlZorgvlietstraat 4914834NHBreda

Vergelijk hulpaanbod