Algemene informatie

De Sarcoïdose.nl (SBN) is de vereniging voor sarcoïdosepatiënten en hun partners in Nederland.
De vereniging kent twee hoofddoelen.
Ten eerste: informatie geven aan de patiënt en zijn omgeving. Dit gebeurt door middel van brochures, dvd’s, een verenigingsblad en de eigen website. Daarnaast organiseert de SBN regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten en cursussen. Ook kunnen patiënten via de vereniging met lotgenoten in contact komen om ervaringen uit te wisselen.

Het tweede hoofddoel van de SBN luidt: kennis over sarcoïdose bevorderen. Daartoe draagt de vereniging actief bij aan het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van deze aandoening. Zowel deelname van SBN-leden aan wetenschappelijke studies als andere vormen van ondersteuning behoren tot de mogelijkheden. Natuurlijk volgt de SBN de nieuwste inzichten van de wetenschap op de voet.

De organisatie van de SBN kenmerkt zich door de actieve bijdrage van een grote groep vrijwilligers. Daarnaast zorgt het bestuur samen met de beleidsmedewerker voor het professioneel uitzetten van het beleid van de vereniging. Hierbij wordt zij ter zijde gestaan door een adviesraad. Ten slotte ondersteunen de medewerkers van het secretariaat de vereniging op administratief gebied.

Wilt u meer informatie over de ziekte, de vereniging of het bestellen van informatiemateriaal, dan kunt u terecht bij het secretariaat of via de website van de vereniging.

Contactinformatie

Bedrijfsverzamelgebouw 072-79 20 767Postbus 4182000AK Haarlem sarcoidose.nlLaatste controle: juli 2021

Plan route

Toegankelijkheid

Toegankelijk: Ja

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 - 17:00 u

Contactpersoon

Hulpaanbod

Advies, Informatie & Voorlichting

Over allerlei zaken waar u tegenaan kunt lopen, wanneer u te maken heeft met de ziekte.

Lotgenoten en regiobijeenkomsten

De lotgenotenbijeenkomst is gericht op het contact leggen met elkaar zonder een bepaald onderwerp, dit gebeurt voornamelijk in 'huiselijke kring'. De informatiebijeenkomst is groter van opzet, hierbij wordt een spreker uitgenodigd en een programma opgesteld.

Omgaan met Sarcoïdose

Een driedaagse training (2 aangesloten dagen en een terugkomdag) met overnachting om inzicht te krijgen, te delen, en te groeien in het acceptatieproces. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: hoe leg ik het mijn omgeving uit, wat zijn mijn (on)mogelijkheden en hoe benut ik deze, hoe bereid ik me voor op een artsenbezoek.

Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland

Hierbij gaat het niet alleen om de algemene belangen naar buiten toe, maar ook de algemene belangen van persoonlijke aard.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Patientenvereniging of oudervereniging
Vergelijk hulpaanbod