Praktijk voor lichaamsgeorienteerde psychotherapie

Logo van Praktijk voor lichaamsgeorienteerde psychotherapie

Algemene informatie

Het doel van Lichaamsgerichte psychotherapie is om u weer in contact te brengen met uw oorspronkelijke levenslust en energie. In de therapie wordt gewerkt aan het vrijmaken van de verkramping en pantsering van het lichaam maar ook aan het vrijmaken van uw emoties en mentale processen. Lichaamsgerichte psychotherapie richt zich vooral op de geblokkeerde ademhaling en chronische spierspanning op lichamelijk niveau en op het onderdrukken en inhouden van gevoelens op emotioneel niveau.
Deze therapievorm maakt gebruik van gesprek, ondersteund door ervaringsgerichte oefeningen, die vaak als ontspannend en verdiepend worden ervaren. Lichaam en geest zijn sterk van invloed op elkaar en om die reden werken we met beiden. 

Uw lichaam functioneert als een soort 'databank'. Alles wat u ooit hebt meegemaakt ligt erin opgeslagen. Het weet daarmee oneindig veel meer dan u kunt bedenken en het heeft de gelegenheid nodig om zich te kunnen uiten. Spierpantsers, die u door minder goede ervaringen in uw lichaam hebt opgebouwd (bevroren geschiedenis), beletten u deze ervaringen te uiten. 
De inzichten die u opdoet in gesprek en het aanpakken van het spierpantser, door gerichte oefeningen en ademtechnieken, zorgen ervoor dat u gaat begrijpen hoe het werkt voor u, wat u nodig hebt om meer van het leven te kunnen genieten.
Bent u benieuwd bent naar wat dit voor u kan betekenen, dan kan lichaamsgeorienteerde psychotherapie voor u de juiste ingang zijn voor het aanpakken van onderwerpen waar u al langer dan vandaag mee rondloopt.

Nog meer over Lichaamsgeörienteerde Psychotherapie?

De informatie vanuit het lichaam wordt gebruikt voor het helen van de geest.
We besteden aandacht aan houding, aan beweging en aan de innerlijke lichaamsbeleving met als doel de psychische klachten te verminderen. In de basis gaan we dus met elkaar in gesprek.

In de Lichaamsgeörienteerde Psychotherapie is het uitgangspunt dat het lichaam en de geest één zijn en dat beiden een even belangrijke bijdrage leveren aan het geheel. De geest beïnvloed het lichaam en het lichaam de geest.

Hoe bewuster u zich wordt van uw lichaam en hoe beter u de gevoelsmatige betekenis daarvan begrijpt, des te meer grip krijgt u op uw leven. Opnieuw zelfbeheer krijgen en  zelfstandigheid.
Dus het voelen en het zelf begrijpen en vertalen van uw eigen reacties, geeft informatie over uw eigen gedrag en gevoel, waarmee u zich lichamelijk en geestelijk beter in balans kunt houden.
Door de verschillen helder te maken en ze te benoemen, kunnen eigenschappen en verborgen kwaliteiten naar voren worden gebracht, zodat het gemakkelijker wordt ervoor te kiezen om uw oude patronen los te laten.

Lichaamsgeörienteerde Psychotherapie zorgt ervoor dat u met nieuwe mogelijkheden en met nieuwe inzichten verder kunt gaan.

Manier van werken:

De wisselwerking tussen de geest en het lichaam staat centraal. Naast uitleg, betrekt de therapie ook het lichaam bij het bevorderen en verdiepen van het emotionele- en lichaamsbewustzijn.
Een belangrijk uitgangspunt is dat er wordt gewerkt aan het wederzijds beïnvloeden van lichaam en geest.

De invalshoeken waarmee gewerkt wordt kunnen zijn: houding, beweging, aanraking, adem, stem, energie, aandacht, overdracht, tegenoverdracht, psychische patronen, de werking van het eigen systeem of combinaties daarvan.

VERGOEDING:
De behandeling wordt - afhankelijk van de gekozen aanvullende verzekering - veelal gedeeltelijk vergoed.
De ziektekostenverzekeraar kan u hierover informeren. Vraag na of de SBLP of RBCZ door hen wordt geaccepteerd, wat de vergoeding per sessie is en wat uw maximale jaarvergoeding bedraagt.

Praktijk Suzan Bogers, Psychotherapie
Licentienummer RBCZ/TCZ: 170967R
Registratienummer SBLP: 30046015
AGB Zorgverlenersnummer: 90102256 / 90061729
KvK nummer: 64056902
SBI code: 86913

Contactinformatie

 06-48 56 74 54Mathildastraat 5C4901HC Oosterhout www.praktijkbogers.nlLaatste controle: juni 2021

Plan route

Toegankelijkheid

Toegankelijk: Rolstoeltoegankelijk
Rolstoeldoorgankelijk
Aangepast sanitair, aangepast toilet
Bij de ingang van het gezondheidscentrum aan de Mathildastraat, is ruime gelegenheid tot (betaald) parkeren, In de avonduren kunt u vrij parkeren (zie informatie op parkeermeter). De maximale afstand tot aan de ingang is ongeveer 20 meter.

Openingstijden

Behandelingen binnen het GCO vinden altijd plaats in overleg met het GCO en met de cliënt op onderling te bepalen tijdstippen. 

Contactpersoon

Hulpaanbod

Lichaamsgeorienteerde therapie

Het doel van Lichaamsgerichte psychotherapie is om weer in contact te komen met je oorspronkelijke levenslust en energie. In de therapie wordt gewerkt aan het vrijmaken van de verkramping en pantsering van het lichaam maar ook aan het vrijmaken van emoties en mentale processen. Lichaamsgerichte...

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Alternatieve therapeut of genezer
Vergelijk hulpaanbod