Algemene informatie

Doelstelling

- Het opzetten, onderhouden en verbreden van een lokaal stelsel van ruilhandel waarin de vergoeding bestaat uit het fictieve betaalmiddel “keetjes”
- Inwoners van Oosterhout en omstreken in de gelegenheid te stellen onderling te handelen in goederen en diensten op basis van het vergoedingensysteem.

De stichting beoogt hiermee het volgende:

Lokale duurzaamheid
Persoonlijke ontwikkeling
Economische besparing
Sociaal contact


Doordat goederen vaker gerepareerd worden en langer in omloop blijven scheelt dit afval en productie van nieuwe goederen. Door goederen van anderen lenen hoeft niet iedereen de spullen te kopen: Dat scheelt geld en gebruik van grondstoffen.

Omdat de ruilhandel 'lokaal' werkt zal er meer aandacht zijn voor producten en diensten uit de omgeving. Dit versterkt de lokale contacten en heeft minder transport tot gevolg.

Door de ruilhandel kunnen diensten geruild worden waar normaal voor betaald zou worden. Goederen kunnen vaker gerepareerd, geruild of geleend worden. Je hoeft ze dus niet zelf aan te schaffen.

Door de ruilhandel kunnen mensen hun talenten inzetten en werken aan hun eigen competenties. Dit leidt tot meer zelfvertrouwen, een grotere kans op de arbeidsmarkt en kans op meer sociale contacten.

Contactinformatie

 06-40 29 08 32 (ledencontact) 06-40 18 90 84 (Rob Beckers (voorzitter)) ruilhandeloosterhout.nlLaatste controle: maart 2021

Postadres
Blazoenhof 154901GZ Oosterhout Nb

Contactpersoon

Hulpaanbod

Hobbyclub

Ruilhandel Oosterhout is een ruilclub waarbinnen deelnemers hun talenten aanbieden. Deelnemers bieden - klussen aan, in en rond het huis, - huishoudelijke activiteiten, - trainingen, workshops, - kunst- of hobbywerkjes, - therapie├źn, - enzovoorts

Dienstenruil

Voor iedereen die iets kan en wil doen voor een ander.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Welzijnswerk Klussendienst
Vergelijk hulpaanbod